Efter att ha brynt dem ett par minuter per sida i olja på hög värme lade jag upp dem på ett ugnssäkert fat, toppade med skivade stekta champinjoner, tomatskiva och så riven mozzarella
4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hacka "tomathattarna", champinjoner, lök och blanda med ost och smulat bröd. Skär av en tunn platta under tomaterna (så att de står stadigt) och hatten
Skala auberginerna så att dem blir randiga. I mellan åt varva med en tomatskiva. Blanda med köttfärsen. Ta sen en aubergineskiva och tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
Pensla snittytan med olivolja. Så här gör du Dela auberginen på längden. Gör några hål med en gaffel. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna
Servera med gräddfil och isbergssallad. 400 g nötfärs1 gul lök1 burk tacosås (à 400 g)1 burk vita bönor i tomatsås (à 400 g)1,5 dl riven ostsalt1/2 påse tacochips (à ca 100 g)2 dl gräddfilisbergssallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. På med resten av osten och gratinera i ugnen i ca 10 min. 1 burk vita bönor i tomatsås
Salta & peppra. Goda gratineradeaubergine som vid medelhavet. Dela på auberginerna. Stek i olivolja tills löken smälter ihop - länge och på låg medelvärme
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.