Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Pensla snittytan med olivolja. Så här gör du Dela auberginen på längden. Gör några hål med en gaffel. Skär aubergineköttet i tärningar och stek det, hälften åt gången, i olivolja i en stekpanna
Gröp ur köttet med en sked och lägg sedan aubergine-halvorna i en ugnsform. Gillar man inte aubergine går det lika bra med zucchini och det går självklart att välja fyllning efter smak och tycke
"Nu ska jag inte ta med mig så mycket". Som den grekfantast jag är så får man nog tycka att det är en himla tur jag gillar aubergine - eller äggplanta - för den finns i parti och minut i det landet
Eller så gör man en vegetarisk Aubergine farcie med svamp. Krydda med timjan, vitlök, salt & peppar. Ett par skivor aubergine, lite rådjursfärs och en näve riven ost
Hacka köttet från auberginen, löken och vitlöken, stek glansigt i olivolja, ställ åt sidan. Nu när hösten kommer är det gott med lite heta smaker och lättlagad mat i ugnen
Skär aubergine köttet i tärningar och stek det med olivolja, salt. Anders är iväg på simläger med Jonas Colting, något som jag, Anders mamma, bror och min mamma sponsrade med då han fyllde år
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.