11 zucchini
1 msk olja eller kokosolja 2 msk solrosfrön 1 tsk fänkålsfrön 2 tsk korianderfrön 5 cm färsk ingefära 0,5 tsk mald kardemumma 4 dl gröna ärtor 6 dl vatten salt peppar 1 dl kokosmjölk 1 dl myntaSkär zucchini i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och fräs solrosfrön, fänkålsfrön och koriander i 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt sedan kardemumman, riven ingefära och zucchinitärningar och fortsätt röra i 1 minut. Tillsätt ärtor, vatten salt och peppar, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i ca 20 minuter. Vänd i kokosmjölk och rör om. Stäng av spisen och låt dra 5-10 minuter. Tillsätt mynta och mixa sedan till en fin soppa.
Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
Gröna ärtor är alltid praktiskt och lätt att ha i frysen, och smaksatta med mynta kan de på nolltid förvandlas till en ljuvligt vårgrön soppa med finstämd, lite spännande smak
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en gryta med smör. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut kexen på en plåt med bakplåtspapper och strö på osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.