Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Du ser när det fått färg och fetaosten börjat smälta lite inuti. Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjan och parmaskinkachips
Efter förrätten så hugger vi in på varmrätten, rimmad torskrygg som ugnsbakats med lite brynt smör och serveras med en god och galet lättlagad gräslökshollandaisesås och picklade rädisor
Det bli mycket mat och bak på bloggen nu. Kalas och jul som nalkas och sen behöver man något extra gott en grå och blåsig novemberlördagskväll som igår då jag beslutade att vi skulle äta en förrätt
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
) Den här förrätten kan ju varieras med en mängd olika fyllning och passar även till utflyktsmat eller som buffémat om du skär lite mindre bitar av rullen
Enkelt och festligt. Fetaostkräm– recept HÄR. Hacka tomat, lök och basilikablad. Fetaostkräm– recept HÄR. Blanda samman alla ingredienser till tomattoppingen och ställ i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.