På sistone har jag inte riktigt varit mitt sjölv, med avseende på inspiration och nya matidéer. Visst äter också vi gamla klassiker med jämna mellanrum, men jag vägrar ha ett upplägg där ett begränsat antal rätter återkommer i en evig upprepning
Det har säker dykt upp här tidigare för det är en favorit som återkommer i olika skepnad, ibland som gryta och ibland gör jag spett och serverar då såsen till (perfekt på en thaibuffé, just sayin')
Lite mer vardagligt även kallad Ost & skinkpaj. Men alltså paj, hur gott är det inte med paj. Gjorde ikväll en gammal pajklassiker, nämligenen Quiche Lorraine
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
En varm brietårta (camembert fungerar minst lika bra) går att toppa med en massa olika godsaker så som torkad frukt och blandade nötter, valnötter, honung och färska fikon och färska hallon, basilika och hallonbalsamico
Gör sirapen först, den kan du sedan förvara i kylen några veckor om inte allt blir uppdrucket och du kan även använda som saft (om du inte vill testa att blanda andra drinkar med den)
Skala potatisen och grovriv ävenden. Bred ut blandningen i ett jämnt lager på plåten. Blanda allt väl. Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.