Blanda i sockret och koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Godasteäppelkakan ever. Magiskt god att servera den lite lättvispad grädde, glass eller vaniljsås
Det intressanta är att kakan tydligen blir fruktansvärt besk med så många nötter, med de fyra personerna hade lyckats äta den ändå, ja de ville väl vara den snälla och väluppfostrade gästen och äta upp det som det bjuds på
Det är kanske inte det rätta tillfället att lägga ut den här farligtgoda tårtan nu. Den här kakan är utan tvekan en av de godaste jag gjort och bjudit på
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Kakan är god som den är, men kan bli ännu godaremed glass eller grädde. Den här äppelkakan har lite känning av cheese cake, och jag vann faktiskt pris med den i en äppelkaketävling på Allt om Mat för många år sedan
Lägg ner dem i en bunke och blanda dem noga med socker, kanel och vaniljsocker. Världens godasteäppelkaka, kan det vara något så här i äppelskördartider
Pensla bullarna direkt efter gräddning med sockerlagen och strö över pärlsocker. Idag bjuder vi på farligtgoda vaniljbullar, det finns nämligen stor risk att man äter alldeles för många haha
När man har fullt medgoda äpplen i trädgården och ett hockeylag som ska spela match och behöver pengar till kommande resor ligger det nära till hands att baka äppelkaka till caféet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.