1600 g
falukorv av bra kvalitet smör till stekning 1 klyfta vitlök, krossad 1 peperoncini (piri piri) 1 gul lök 1 citron, finrivet skal 4 dl kycklingbuljong 2 msk olivolja 4 dl couscous 1 dl ajvar relish (mellanhet) 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald) 70 g bladspenat 1 knippe bladpersilja, hackad 150 g fetaost salt, pepparBörja med couscousen. Koka upp buljong och olja, rör ner couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt svälla i ca 10 minuter. Mortla spiskumminfröna och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost. Skiva falukorven. Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och 1 hel torkad piripiri (som du sedan tar upp före servering) i någon minut. Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen.
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
Skär en skåra längs med hela falukorven. Ugnsstekt falukorv finns det otaliga varianter på och jag brukar göra lite olika när jag gör det, för att variera mig lite
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv
En enkel falukorvsgryta som blir krämig och god med creme fraiche blandat med krossade tomater. Den ska vara god att äta även rå, då är det en bra falukorv
Stek samtidigt den skivade falukorven. Smaka av med salt och peppar. morötterna och hacka vitkålen. ställ åt sidan Smält smöret i en kastrull och häll på mjölet och blanda i mjölk och buljongen , låt koka upp och bli till stuvning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.