800 g falukorv i strimlor (nästan 1 ring). Koka pastan nästan färdigt o häll i en ugnsform. Tillsätt alla ingredienser (utom den "vanliga", rivna osten o tomatskivorna) o blanda om
Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker. Stek falukorvskivorna. Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningen blir simmig och ganska tjock
Men åter till denna som verkligen är hur enkel som helst att laga och blir dessutom supergott. Vispa ihop såspulvret med vatten i en kastrull och koka upp under omrörning
Skär kassler i cm-stora bitar samt finhacka shalottenlöken, fräs i lite smör i en stekpanna på inte allt för hög värme då bränner löken och blir bitter
Kvällens middag blev falukorv med pizzasmak, en rolig och snabblagad maträtt. Till tomatsåsen på korven använder jag stark osockrad tacosås, vilket jag tycker ger god smak och styrka
Skiva falukorvenoch lägg dom i en smord ugnsfast form. Öppna burken med champinjoner och häll av spadet i ett glas, vi ska använda spadet till champinjonsåsen
Smöra en ugnsfast form och varva korvskivorna med den hackade löken, häll slutligen över såsblandningen och gratinera mitt i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Tag ut formen och skär Mozzarellan i skivor och lägg dem över blandningen, gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har smält. 1 falukorv
Strimla falukorven. Häll vatten i en kastrull och lägg i buljongtärningen. Under tiden river du osten och blandar hälften i en skål med matgrädden och senapen
Ta bort skinnet på falukorvenoch skiva den. Blanda lagalätt med kycklingfond och mjöl i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, (hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha)
Skiva falukorvenoch lägg upp den omlott i en långpanna. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Woka alla grönsaker och blanda sen i såserna och nudlarna
Korv ochpotatisgratäng i ugn med pizzakrydda. Hade de små gullungarna hos oss igår och över natten, då testade jag en gratäng på korv och potatis med välkända kryddor som pizzakrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.