Här är efterrätten som vi åt i lördags eftersom vi inte orkade äta den efter alla tapas i fredags. Det är en spansk variant på créme brulée och ända skillnaden är att den är smaksatt med citron och kanel
En god dessert som man kan förbereda i god tid. Man bränner av dem precis innan de skall serveras. Passa på att göra dubbel sats, de går utmärkt att frysa
Katalansk kräm är en spansk version av crème brûlée, med smak av kanel samt apelsin eller citron. Nu när jag har provlagat receptet kan vi konstatera att det nog skulle bli ett bättre resultat om man gör som när man gör en klassisk crème brulée men smaksätter den med kanel och apelsin
Crema Catalanan ska vara fast men "dallrig" och den stelnar när den får svalna. det får absolut inte komma något vatten i formarna, då spricker catalanan och det är bättre att den är lite "för" lös än tvärtom
Spanskinfluerad middag med paella och crèma catalana som sött avslut. Ett gott rödtjut till det och som pricken över i lite Julio Iglesias (bara skoja)
Créme brulée cheesecake bars. Créme brulée är en av de absolut godaste desserter jag vet. Därför tänkte jag att det måste ju gå att göra kakor som smakar som denna smarriga dessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.