Rökig auberginedipp med grillat naanbröd2 auberginer1 dl naturell yoghurtsaft från 0,5 citron1 vitlöksklyfta1 röd chili, hackad1 tsk korianderolivoljasalt och pepparnaanbrödPå med grillen och grilla auberginerna tills skalet börjar svartna och köttet mjuknar
Rökig auberginedipp med grillat naanbröd2 auberginer1 dl naturell yoghurtsaft från 0,5 citron1 vitlöksklyfta1 röd chili, hackad1 tsk korianderolivoljasalt och pepparnaanbrödPå med grillen och grilla auberginerna tills skalet börjar svartna och köttet mjuknar
Jag käkade den tillsammans med couscous och lite baba ganoush (auberginedipp). Denna smarriga variant av den nordafrikanska maträtten shakshouka hade jag i min matlåda förra veckan
Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 minuter. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör- & rapsolja i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida
Servera gärna med kikärts- och auberginedipp eller till cevichen. Skala bananerna (med kniv) och skär dem så tunt som möjligt, helst med en mandolin eller osthyvel (som skär tunna skivor)
I pitabröd med rostad paprika och auberginedipp. Kebab är en favorit hemma hos oss. Oftast blir det så att kebaben kommer hem via den lokala grillen, men här om dagen hittade jag ett recept i den lokala Icabladet
Auberginedipp med rostat pitabröd. Auberginedipp som smälte i munnen tilsammans med rostat pitabröd. MMMMMMARÄNGSVISS med bananer, glass, rostade hasselnötter, maränger, marshmallowsfluff och chokladsås såklart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.