Forma dem till avlånga limpor. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Lägg dem i lättsmorda eller bakplåtspappersklädda avlånga 2 liters formar
Har redan börjat tänka till kring sonens student nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
-)Till en hungrig person behövs. Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggen genast lite roligare
TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. En liten munsbit till kaffet kan ju vara trevligt att kunna plocka fram när man vill lyxa till det lite
Ja, nu känns det som att livet har återgått till det lite mer "vanliga" när väckarklockan ringer på morgonen, frukosten intas i en hast för att vi låg och drog oss lite väl länge, cyklarna rullar åt vars ett håll på väg till jobb och hemma igen är det tvättstugan som gäller
Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken i en bunke till en slät smet. Nu ska det bara upp lite hyllor i scraprummet så då är väl i stort sett allt klart (för stunden i alla fall)
Jag vispade också kylskåpskall kokoskräm till en fluffig grädde med lite vanilj i. Sedan början av året har jag varit försiktig med mejerier och bara ätit det vid ett fåtal tillfällen med undantag av smör, men det säger kanske sig självt
-) och sedan åkte de i frysen, härligt att hitta igen när man ska få till någon snabbmiddag. Det här är egentligen inget recept utan mer bara ett tips som är perfekt när man har mer grönsaker än man för stunden hinner äta upp eller om de börjar se lite tråkiga och mjuka ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.