11 msk
sesamfrönRecept <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Skala och riv lök och ingefära. Kärna ur och finhacka röda chili. Häll i soja, lök, torkad koriander, ingefära och chili i färsen. Salta och peppra. Rulla till Anammas formbara färs. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strimla paprika, hacka koriander, skär mango och sugersnaps i mindre bitar. Blanda ner i nudlarna. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Häll soja, ingefära, chili, råsocker och limejuice i en skål, blanda tills sockret har lösts upp en aning. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Rosta sesamfrön i en torr stekpanna, låt svalna. Häll sojablandning och sesamfrön över nudlarna och blanda runt. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Stek färsbullarna i olja. <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Toppa gärna med färsk koriander, en limeklyfta och en rejäl klick vegansk srirachamajonäs Dela <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> print Created with Sketch.
Servera grillspetten medglasnudelsalladen, hackade jordnötter och en klyfta lime till. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag
Du som läser min blogg vet att jag bara ÄLSKAR asiatiska smaker. Det var ett “hål i väggen” med ytterst omysig belysning och inredning och maten tillagades på gatan utanför
Det var ju det där med julmaten med. Det här däremot var en suverän upplevelse, smakrik, fräsch, krispig och fantastiskt god blev den här gurksalladen med en asiatisk touch
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och rör ner den i nudelsalladen
Servera med färsk koriander samt en skvätt ljus soja och sweet chili sås. Halvera i så fall mängden nudlar, eller blanda ut med ytterligare grönsaker ifall du lyckats få rester över från salladen
Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marinerade fläskfilén och servera den varm ihop mednudelsalladen
Tweet Pin It Skriv utNu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så kan det vara gott med lite lättare mat till lunch och idag testade vi att göra den här asiatiskanudelsalladenmed biff som blev himla god
Servera grillspetten medglasnudelsalladen och en klyfta lime till. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötterna, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
När vi hade sommarvärme i förra veckan så gjorde jag denna goda nudelsallad. Asiatisk nudelsalladmed räkor2 port (för lite om du är jättehungrig)1 liten skivad vitlöksklyfta3 cm skivad röd chilifrukt½ strimlad röd paprika½ msk rapsolja100 g strimlade salladsärter1 tsk riven färsk ingefära1 msk ljus soja½ msk pressad lime2 dl algnudlar (eller glasnudlar)150 g skalade räkor1 msk hackad koriander1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.