4 4 port äggnudlar 1 röd paprika 1/2 purjolök 1 burk minimajs (à 425 g) 1 msk riven färsk ingefära 1/2 dl sweet chilisås 2 msk japansk soja 1/2 dl vatten ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg ner tillsammans med de andra grönsakerna och woka i någon minut innan du blandar i nudlarna. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och rör ner den i nudelsalladen
Servera grillspetten medglasnudelsalladen, hackade jordnötter och en klyfta lime till. Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag
Servera med färsk koriander samt en skvätt ljus soja och sweet chili sås. Halvera i så fall mängden nudlar, eller blanda ut med ytterligare grönsaker ifall du lyckats få rester över från salladen
Förbered den antingen helt och hållet, förvara i kylen och servera den kall, alternativt grilla eller ugnsstek den marinerade fläskfilén och servera den varm ihop mednudelsalladen
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Tweet Pin It Skriv utNu när det börjar bli lite varmare och ljusare ute så kan det vara gott med lite lättare mat till lunch och idag testade vi att göra den här asiatiskanudelsalladenmed biff som blev himla god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.