Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. Inlägget Aprikos och kokosbitar – raw, paleo, clean eating dök först upp på Clean Eating by Annika
Hasselnötsbollar med kaffesmak (ca 12-15 st) 2 dl krossade hasselnötter 1 dl proteinpulver choklad 1 stor matsked jordnötssmör (green choiche crunchy) 2 msk kesella 2 dadlar lite (ca 1-2 tsk) snabbkaffepulver 1-2 msk pumpafrön sesamfrön Mixa allt till en smet, rulla till bollar och toppa med sesamfrön
När det är helg får man lyxa till det lite, jag bakade den här aprikostarten/pajen. Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över
Halvera och kärna ur aprikoserna. Lägg upp aprikoserna på tallrikar och häll på champagne. 800 g aprikoser (helst färska, men frysta, skållade, urkärnade i halvor går också bra)40 g (½ dl) strösocker2 dl champagne eller mousserande1 vaniljstång (halverad på längden och märgen utskrapad)8 g (2 tsk) potatismjöl (utrört i lite vatten)
4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. 4 st aprikoser
tog tre påsar ekologiska aprikoser och en påse ekologiska plommon. om man har ett barn som är mycket hård i magen kan man göra på hälften plommon och hälften aprikoser eller bara plommon
Efter köksbestyr som idag blev ganska enkla och snabba men ack så goda så kryper jag nu upp i soffan med en stark kopp kaffe och avnjuter mina hasselnötsbollar, en lite rolig variant på chokladbollen som blev väldigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.