Värm ugnen till 175 grader. Smörj en springform med smör. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör i en tjockbottnad kastrull
1-2 äggvitor350 g florsocker1 tsk pepparmintsarom( alt 1 till 2 droppar pepparmintsolja200 g mörkt chokladVispa äggvitan skummig och tillsätt lite florsocker och pepparminten
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter, med smör. Bryt chokladen i bitar och smält på svag värme tillsammans med smör, rör om lite då och då
Och här kommer ännu en chokladkaka. Den här får bli (på grund av oförutsedda omständigheter) en försenad bloggtårta till bror som fyllde år för ett tag sedan
Den här gången var det på en mintchokladkaka. Hittade ännu ett gott recept hos 56kilo. se. Jag gjorde den förra veckan och bjöd även "icke-low-carbare" som trodde det var en "riktig" kaka med mjöl och allt
Mintchokladkaka med Polkagrisar200 g rumsvarmt smör4 dl strösocker4 ägg3 dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker100 g mörk choklad100 g krossade polkagrisarsmör och ströbrödGlasyr
Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Klipp till ett bakplåtspapper och placera i en form (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.