Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citroni en skål tillfyllningen
Såklart kan man ju inte låta bli att äta en apfelstrudel när man är i Tyskland (ja, jag vet att den är från Österrike, men den känns nästan lika tysk för mig), och nu när vi är hemma och det ännu är semester så tänkte jag göra en egen
Låt pappret ligga kvar som underlag. Blanda äpplen med socker, kanel, russin, citronskal och mandel. Lägg på fyllningeni en sträng en bitin från ena långsidan av smördegen
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Idag spenderade jag och Lukas en härligvinterförmiddagiskidspåreti Hallby, verkligenfantastiskt
Muffinsplåten är min bästa vän för tillfället. Jag försökte mig på att vika små finatrekantigapiroger häromdagen, jag klarade av tre, sedan blev duttandet och pillandet för mycket
När pappa var här i helgen gjorde jag små filoknytentill förrätt. Paketen blir så frasiga och goda. Filodeg är nyttigt så det kan man äta med gott samvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.