Låt smördegen tina. Hacka russin, nötter (el använd mandelspån om du har bråttom) och äpple. Blanda kanel, smör, socker och ev citron i en skål till fyllningen
I vintras gjorde jag många apfelstrudel och även en jättevårrulle med filodeg. APFELSTRUDEL I FILODEG 4 äpplen1/2 dl socker 1/2 dl gott ströbröd1/2 dl nötter1 tsk kanel2 msk russin, kan uteslutas1/2-1 dl smör till pensling av degen 3 tunna filoark Anpassa proportionerna efter smak
På något sätt kändes det efter det extra passande att bjuda lite gäster på just Apfelstrudel. Apfelstrudel med filodeg, 4-6 personer. Apfelstrudel med filodeg, den extra enkla varianten, 4-6 personer
Perfekt till dessert - en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass. Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.