Ingredienser Portioner. 6 2 apelsiner 2 blodapelsiner eller röda grapefrukt 2 avokador 150 g fetaost 2 dl granatäppelkärnor 2 msk hackade pistagenötter 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Blanda med alla andra ingredienser och låt dra i 2 timmar i rumstemperatur. Klyfta varje apelsin i 8 delar och skär sen bort skalet samt eventuellt störande hinnor
Vad sägs om en apelsinsalladmed smak av jul - den går inte av för hackor vill jag lova. Jag ska vara ledig över jul, i alla fall ett par dagar och spenderna dem tillsammans med min familj och släkt
Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern
Häll apelsinerna med saften i en skål, strö på socker och citruslikör. Gratinera med gasolbrännare eller under grill någon minut i ugnen, passa noga, för det går snabbt
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.