Kocken måste ta på råvaran, vända och vrida på den och studera den från alla håll och kanter, - exakt på samma sätt som en sushimästare gör med ett stycke tonfisk förren han förstår huru fiskstycket skall skäras upp
Jag gjorde risotton på en färdig mix från märket Il Fornaio. Igår gjorde jag en krämig och god tryffelrisotto som jag blandade i mozzarella i det sista jag gjorde innan servering
Soppa på egen hemgjord buljong är både gott, nyttigt och billigt. Skrovet som blir över samt vingspetsarna sköljer du av ordentligt i kallt vatten och lägger i en stor gryta
Rör ner tomatpurén och rör om ordentligt under tiden allt brynes. Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gången tillagade denna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Dock inte tillräckligt hemma för att ha börjat handla på torget, vilket är en skam - vi har torgdagar tre gånger i veckan liknande den Bondens marknad (fast finare och mer fransk, såklart) som sker i Stockholm högst sporadiskt
Laid back-stämningen i området gjorde att det kändes helt okej att läppja kaffe och samtidigt tömma det iskalla vattnet över mina skovskavsvärkande bara fötter
Jag gjorde en sallad till också. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
När familjen får bestämma blir det basmatiris till, när jag får bestämma blir det bulgur. Här kommer ett av mina bästa vardagsrecept, en enkel vardagsgryta med fläskschnitzel, paprika och champinjoner
Så vi har blivit fullmatade med kunskap om hur viktig maten är för att bygga upp en hälsosam kropp, både vid middagsbord, under promenader och vid poolkanten
Jag stod för efterrätterna ochgjorde en nyttig blåbärspaj och "kokos & lime proteinbollar". Ha i alla ingredienserna i en matberedare och kör tills allt är ordentligt blandat och du får en formbar "deg"
I början tyckte vi det var jättekul att laga mat och experimentera, gjorde egna chokladpraliner med proffs-formar specialbeställda från Belgien, ochgjorde eget hemgjort nästan allting
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. Nej, jag tänkte att eftersom det handlar om kräftskiva, varför inte byta ut parmesan till västerbotten och skinka till kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.