Det gick väl mest ut på att de skulle berätta hur bra det är med tv-reklam, men det var rätt intressant och vi fick jättegod frukost med mackor, färsk frukt och smoothies, mums
Pellegrino hade med citroner och rom. Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet. vegetabiliskt geleringsmedel som ger sylt och marmelad fin konsistens på kort koktid
Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger. Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet
Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda apelsinbitarna och vinet i en gryta och koka på svag värme i 20 minuter
Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger. 1Spara kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. Låt koka på medelhög värme utan lock i ytterligare 30-45 minuter, rör om då och då
Så vill du smaka den marmeladen kan du laga den med iberisk ost severat på bröd som frukost eller också som en spansk tapa med en tapa med skinka, karamelliserad lök och granatäpplekärnor eller en tapa med olivröra
Idag har jag gjort apelsinmarmeladmed lite ingefära som smaksättning, väldigt gott. Den här apelsinmarmeladen får bli mitt bidrag till bloggen Söta sakers septemberutmaning som var just CITRUS
Tänk er rostat bröd medapelsinmarmelad eller på varma scones, ljuvliga smaker. Jag älskar som sagt att baka och fixa i köket så då kan jag lika gärna dela med mig av min receptbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.