Men den godaste tycker iallafall jag är apelsinmarmelad. Sylt och marmelad är gott på bröd. Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones
Skölj och skala morötterna. Riv dom på den fina sidan på rivjärnet. Skölj både apelsinen och citronen, riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk
Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet
Skrubba apelsiner och citron väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet
Tvätta apelsinerna och citronen. Skär dom i klyftor och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i bitar, mycket smått om du inte tänker köra dom i matberedaren
Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda apelsinbitarna och vinet i en gryta och koka på svag värme i 20 minuter
Tvätta apelsinerna ordentligt i varmt vatten. Skala av den gula delen av skalet med en potatisskalare. Skär med en kniv bort det vita som är kvar och dela apelsinerna i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.