110 cm
ingefära, strimladTvätta och borsta apelsinerna under ljummet vatten. Dela dem på hälften med skalet kvar och skär i halvmånar som du sedan strimlar ett par gånger.
1 Spara
kärnorna i en liten tygpåse eller en större tekula och lägg ner i kastrullen tillsammans med den strimlade apelsinen och vattnet. Koka upp och låt koka under lock tills skalen mjuknar, ca. 45 minuter.
1 Rör
ner sockret lite i taget och ta i den strimlade ingefäran. Låt koka på medelhög värme utan lock i ytterligare 30-45 minuter, rör om då och då.
1 Marmeladen
är klar när den klarar marmeladprov, lägg upp 1 msk av marmeladen på en tallrik och ställ in den i kylen någon minut. Dra sedan en sked genom marmeladen. Om den flyter ihop behöver den koka en stund till, gör den inte det är den färdig.
1 Skumma
av marmeladen ordentligt och häll upp i absolut rena glasburkar. Sätt på locket på en gång och förvara sedan svalt och mörkt.
Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Matiga muffins med lite mindre socker än vanliga muffins. vetemjöl, bakpulver, socker, i en bunke och vispa ihop ägg, creme fraiche, olja, matfett och ingefära i en annan bunke
Det blev en smarrig lövbiffswok, egentligen hade jag tänkt ha i soja, men så upptäckte jag att den var slut så då fick det bli tahini istället, passade underbart bra tillsammans med de andra smakerna i woken
Smaka av med salt. Häll i kokosmjölk, jordnötssmör, ingefära och tonfisk. Att fylla avokado med något tycker jag är jättegott, idag blev det med keso, tomatpure och oregano
Äpple/ingefära/tahini biffar, matkorn, avokado/ingefära sås och sallad med tomat och valnötter. Blanda ihop allt till såsen i en skål, och servera med biffarna, matkorn eller liknande och en sallad
Servera med vad du vill. Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Även idag blev det en smaskens middag, receptet kommer här
Chokladbovetegröt med morot, ingefära och kokosmjölk. Det blir mycket frukost här på bloggen men det är av den enkla anledningen att det är det jag tycker mest om att experimentera med just nu
Fräs purjolöken och ingefäranmed kycklingen i ett par minuter tills purjolöken blivit mjuk. Men det funkade det med, smakar ju inte så olika, välj själva vad ni vill använda
Idag har jag gjort apelsinmarmeladmed lite ingefära som smaksättning, väldigt gott. Den här apelsinmarmeladen får bli mitt bidrag till bloggen Söta sakers septemberutmaning som var just CITRUS
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.