Det är en krämigmörkchokladkladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
Twisten med denna kladdkaka är att den har ett täcke av maräng, det var verkligen jättegott. Igår hade vi trevliga gäster på besök och jag svängde ihop en kladdkaka till efterrätt
Eftersom jag hade ägnat dagen åt shopping med min syster (hon hade shoppat, jag utgjorde smakråd) var jag ganska seg på kvällen och orkade inte riktigt baka de där marängerna jag hade tänkt
Här kommer den så himla goda kladdkakanmedmörkchokladoch marshmallows jag bakade i tisdags. Har då just bakat ännu en ny variant av kladdkaka som just står och svalnar
Receptet är egentligen med bara mörkchoklad men jag slängde i lite vit choklad också som jag hade hemma och det gör att kakan bara kan beskrivas på ett sätt
Sätt kastrullen på svagast möjliga värme och sjud krämen under ständig omrörning. När krämen inte rinner av direkt utan täcker skedens baksida är den färdig
Ringla mörk chokladmed en liten sked över kokostopparna och låt stelna. 2 Rör ihop kokosflingor, smör, socker, ägg ochapelsinskal (endast det orange) och låt stå 10 min. 3 Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma till toppar och grädda mitt i ugnen 10–15 min. 4 Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. 1 apelsin, finrivet skal. 50 g mörkchoklad
I fredags bakade jag dessa tarteletter med en fyllning av tranbärskräm, vit chokladgancheoch toppade med krossade polkagrisar och de andra tre meditalienskmaräng
Tycker det är så himla kul att baka småkakor och dessa klassiska kokostopparna valde jag att smaksätta med lite apelsinoch garnera medmörkchoklad för att få fram lite mer smak
Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime ochmascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Den vita chokladenoch saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsinermed stjärnanis och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.