Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Finalen vann jag med "Kladdkakamed kanel- och kardemummafudge"
Receptet på kakan hittade jag hos Hummlis. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkakamed degbitar i - det har jag provat
Receptkladdkakamedsaffranoch kvarggrädde. Efter att sökt inspiration och funderat på de mesta som kan innehålla saffran (min favoritkrydda i jul) så bestämde jag mig för att göra en kladdkakamed en twist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.