1 blandad
salladKoka upp vatten och salt till saltlagen och kyl den snabbt i kallt vattenbad.
1 Klipp
bort gälarna på fiskhuvudena, om inte fiskhandlaren gjort det. Skölj fisken ordentligt. Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Häll över den kalla saltlagen och låt fisken ligga 30 minuter i lagen i kylen.
1 Ta
upp fisken och torka av den med hushållspapper. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen. Gnid olja på fiskskinnet. Lägg över fiskarna i en grillkorg eller fiskhalster och grilla, 5–7 minuter per sida. Låt fisken vila några minuter innan den serveras. Servera med dillsmör, rostad potatis och blandad sallad.
1 Dillsmör:
Vispa smöret med dill, citronzest, salt och peppar. Spritsa toppar på ett smörpapper och ställ i kylen. Servera till fisken.
1 Rostad
potatis: Koka potatisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och slunga dem med oljan. Lägg över dem i en grönsakswok för grillen och låt de tillagas klart och få en krispig yta. Servera till den grillade fisken.
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Idag blev det premiär grillat, det blev… Grillad fläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korv och bacon
Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.