Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Blev så sugen att testa bröd med torkade tranbär, nu när jag botaniserat bland Risentas müsli. Torkade tranbär är nästan lika söta som annan torkad frukt och mycket goda att ha i bröd
Jag äter inte så jättemycket bröd, men till frukosten på morgonen vill jag nog gärna ha en macka. Och då ska det helst vara ett bröd som är fullproppat med nyttigheter, som frön, frukt och nötter, så att kropp och hjärna kommer igång
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till. 4 äggulor1 dl socker1 dl grädde1 msk maizenamjölSjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Detta är receptet på 10 bitar av tårtan, men den på bilden är 15 bitars så vill man ha det så ökar man en halv gång till av allt
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Ett tips är att äta den med kniv och gaffel. Gissar att det är all lax som är orsaken till det. Även förra året visade jag några laktosfria alternativ till julbordet ↓
Hon har ju nästan gått en hel termin i ettan nu, och om fyra veckor är det jullov. Det var en särskild dag när alla föräldrar som ville fick komma och se på hur det gick till i klassen under några timmar
Jag har tidigare sammanfattat allt fantastiskt man kan ha både ättiksprit och bikarbonat till och nu är det dags för kokosolja, som jag ser som ännuett nyttigt universalmedel
Var så sugen att baka ett snabbt bröd efter jobbet idag (för att ha något gott att äta framför TV´n ikväll) och efter lite googlande hittad jag detta recept hos Expressen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.