Ett helt vegetariskt alternativ som är toppen att äta som det är, eller som tillbehörtill kött, varför inte på julbordet där gratängen pryder sin plats med sina vackra färger
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt tilljulbordet. Börja med att blanda samtliga ingredienser till dressingen väl
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste. Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.