Pane carasau eller Pane da musica är ännu ett lätt tilltugg du kan göra av pizzadeg. Bjud den till en välkomstdrink eller som tillbehör på ett buffébord
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Ett superenkelt tilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Pinnformatet känns trevligt och är lätt att ”dippa” i ädelsotröran
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltuggtill glöggen
Skiva ½ baguette i tunna skivor, pensla dem med lite olivolja och strö över flingsalt. Varför inte göra några fler tilltuggtill fördrinken istället för förrätt
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.