Auberginekaviar recept

Blinibuffé

Blinibuffé

Auberginekaviar. Till adventsminglet gjorde jag blinier, för första gången någonsin, och det var faktiskt himla roligt så jag rekommenderar er att testa, men var beredda på att det tar tid
Le Chat Ivre

Le Chat Ivre

Halva vårt sällskap bestod av vegos så vi bestämde oss för att beställa precis alla vegetariska grejer på menyn (utom en sallad kontrahedonistiskt döpt till "salade détox") och fick in krämig risotto, en suverän burrata, auberginekaviar med vårlök, falafel, svampravioli med parmesan, kikärtspommes och lite annat smått och gott, tillsammans med en flaska ekologisk Chateauneuf-du-pape
Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Servera tillsammans med auberginekaviaren och crostini. Auberginekaviar. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på längden och snitta dem lätt på ytan
Potatisblini med auberginekaviar

Potatisblini med auberginekaviar

AUBERGINEKAVIAR. AUBERGINEKAVIAR. Koka potatisen och pressa eller passera genom en sil. Tillsätt créme fraiche, ägg och äggulor
Småplock

Småplock

Vem gillar inte lite småplock framåt fredag. Jag tycker det är helt toppen med lite skålar och fat med olika smårätter
Fransk aubergineröra

Fransk aubergineröra

2-3 auberginer (600g)1 rågad tsk salt1-2 msk tomatpuré½ tsk sockersvartpeppar2 tsk vitvinsvinäger2-3 msk citronsaft1-2 vitlöksklyftor3 msk olivolja1

Auberginekaviar

Sätt på ugnen. Snitta halvorna lätt på köttsidan med en vass kniv. Lägg dem på en ugnsplåt med snittytan upp och ställ i ugnen ca 1 timme

Auberginekaviar

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta auberginen 15-20 minuter. Skrapa ur aubergineköttet från skalet och mixa med vitlök och olivolja till en slät puré

Chili med auberginekaviar och rostad tortilla

Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, tärna köttet och vänd ner i auberginekaviaren. Lägg upp chilin i små skålar, servera med auberginekaviaren och rostad tortilla

Valborg och dess konsekvenser

M hade även gjort Annas underbara auberginekaviar som kompletterade bra. På Valborgsmässoafton hade vi full rulle med två familjer på besök

Korv. Stekt.

-) Jag följde receptet med det märkliga namnet "Auberginekaviar från Provence" i boken "Kärlek, oliver och timjan" av Anna och Fanny Bergenström

Åre delikatess och lite provsmakning

Tänkte se till att glada Årebor och gäster får prova vår goda Chilimarmelad från Fynbos Fine Foods i Sydafrika och vår tomattapenade med mozarella och vitlök och auberginekaviar från Lou Rigalou i Frankrike