Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och låt stuvningen sjuda i 3 minuter under omrörning
Skala potatisen och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Skölj potatisen i ett durkslag. Stek potatisen i 1 msk olja och 1 msk smör på medelvärme i ca 20 minuter och vänd dem då och då
Alla barn älskar spenat – eller hur. Inte våra barn och inte jag heller när jag var liten. I skolan ratas den och väljs bort helt, bara tanken på att äta ett färsk blad spenat går också lite emot minsta fröken i huset men det är väl just för att det heter SPENAT
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostad sötpotatis med grönkål. Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.