Förra veckan så bakade jag pizza och gjorde den lite annorlunda än vad jag brukar. Jag hade massa köttfärssås i kylen som jag toppade pizzan med och sen hade jag även på picklad chili som jag lagt in själv
Här kommer recept på en annorlundapizza där botten är gjord på mandelmjöl, sesamfrön och ägg. När pizzan var klar toppade jag den med serranoskinka, ruccola och pinjenötter
I ett avsnitt bakade hon den här, något annorlunda, pizzan som kallas 'pizza rustica'. Originalreceptet till denna underbart goda pizzavariant kommer ifrån Laura Vitales cooking show på you tube (se här)
Denna gången ville jag dock göra bottnen på ett lite annorlunda sätt, för att få den lite mer krispig, och jag använde mig därför av blötlagt bovete och quinoa
Såhär till helgen sparar jag recepten på två annorlunda sorts pizzor. Servera halverade med pizzasallad och vitlöksyoghurt (turkiskt yoghurt du blandat med pressad vitlök och salt)
Det blev en annorlunda smak och jag gillar att det inte var den vanliga tomtsåsen som bas. Denna gången blev det ett färdigt pizzakit då once again tiden inte var på min sida