Vill du köra på det hackar du upp två skalade vitlöksklyftor fint och bryner i rapsolja i stekpannan på medelvärme tills de får fin ljusbrun yta utan att brännas det minsta
Smaka av med salt. Mixa vitlök och olja. 2-3 vitlöksklyftor. Rör ihop majonnäs och crème fraiche. Häll försiktigt ner oljan i majonnäsblandningen under vispning
Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och vitlök. Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Skala och riv vitlöksklyftan. Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Extra gott smakar aiolinmedvitlök från egna täppan. Smaka av medvitlök och salt. Prova att mixa oljan med lite färsk chili eller ha i lite tryffelolja för nya smakupplevelser