Värm upp ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant.
Vispa ihop sockret och aquafaba tills det blir vitt och pösigt.
Smält det mjölkfria smöret.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en separat bunke.
Blanda i de torra ingredienserna, smöret och sojamjölken i aquafaba/socker smeten.
Blanda ihop allt men överarbeta inte smeten. Häll i smeten i formen och in i ugnen i 35 min.
Ta en teststicka i mitten av kakan, ingen smet ska fastna på stickan.
Dela kakan i 3 delar.
Klart!
Jag lyckades inte med den recept. bakelse har inte växt som det skulle kunna. Har använt 1dl socker och vanligt smör. Skulle det kunna vara olämpligt till den recept? :(
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Denna botten blev verkligen superbra. Denna tårta har tre bottnar och så är det blåbärmousse och vaniljkräm emellan och så har jag garnerat med marsipanrosor och hyvlad choklad
Veganskt,. veganskpaj. 1-2 dl havregrädde1/2-1 dl näringsjäst (en sorts jäst i form av flingor eller pulver som har en nötig, ostig och smak vilket gör den perfekt som ersättning av ost i vegansk matlagning)skal av 1/2 citron
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Vegansk Brownie - 3 bitar. Vegansk Brownie - 3 bitar
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist. Vegetariska spanska köttbullar Veganska gräddstuvade ”köttbullar” 3-4 portioner. 1 msk vegansk svartvinbärsgele (med pektin ist
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Tänkte dela med mig av mitt grundrecept på tårtbotten som så klart är äggfri. Idag har jag bakat tårtbottnar då jag fyller år på onsdag och ska till svärföräldrarna för lite firande av mig och min svägerska på torsdag
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Jag toppade den med matyoghurt, vilket då förstås inte gör den vegansk längre men utan toppingen så är den helt vegansk
Kommentarer
pia.torpman
Toppenrecept! Bytte ut 1,5 dl av vetemjölet mot hasselnötsmjöl och den blev toppen. Lite sprödare men så god.
simona.budvytiene
Jag lyckades inte med den recept. bakelse har inte växt som det skulle kunna. Har använt 1dl socker och vanligt smör. Skulle det kunna vara olämpligt till den recept? :(
Logga in eller Registrera för att kommentera.