1. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
2. Blanda torrjäst med hälften av mjölet och salt i en bunke / bakmaskin och häll därefter i den fingervarma degvätskan och sirap där i. Häll i resten mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
3. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
4. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 5. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
6. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Tekakorna bakade jag på en bas av gröt och det är det som gör dem så saftiga
I helgen bakade jag fluffiga härliga tekakor som var glutenfria. Lyckan i en liten ask när de smakade så fantastiskt gott alltså och konsistensen var precis som tekakor bakade med vanligt mjöl
Mjuka och luftiga glutenfria tekakor. Glutenfria tekakor med havre (ca 10 st)25 g jäst. Dela degen i ca 10 delar beroende på vilken storlek du vill ha på dina tekakor. Kavla ut dem till tekakor, ca 1/2 cm tjocka. Nagga tekakorna och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter
Dessa bröd gör jag som lite platta tekakor och jag tycker de är goda när man gör räkmackor bla. 6 st. 1,5 dl mandelmjöl 1,5 dl pofiber 1,5 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 2 ägg 2 dl creme fraiche 3 msk vatten 3 msk smält smör vita vallmofrön + uppvispat ägg eller äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.