Här kommer ett receptpå riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Mina ugnsplåtar behöver inte bakplåtspapper så jag brukar inte använda det och skriver därför inte ut det i recepten längre
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Häll i smält smör, salt, sirap och mjölet lite i taget. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Sätt ugnen på 230°C. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min
Knåda inte – jäsbubblorna ska vara kvar. Vik ihop och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar
Receptet kommer från Lindas bakskola. Nackdelen är att det är totalt odrygt och tar slut på nolltid…. Jag har ändrar på några små saker i min version av brödet
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Låt bullarna svalna på bakgaller under bakduk. Tillsätt smöret i klickar, sirap, pomeransskal, brödkryddoroch arbeta in vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.