Krämig potatissallad med morötter och ärter / källa recept.se
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
– 3 kilo potatis, gärna färskpotatis
– 2 stora morötter
– 3 dl frysta gröna ärter
– 1 knippe salladslök
– 400 g majonnäs
– 3 dl gräddfil
– 3 msk grovkornig senap
– salt och nymald peppar
Beskrivning
1.Skrubba och koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 minuter. Låt potatisarna svalna och dela dem sedan på hälften.
2.Skala morötterna, tärna dem. Koka morötterna 5 minuter, tillsätt ärterna och koka ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna.
3.Strimla salladslöken. Blanda majonnäs, gräddfil och senap, vänd ner potatis, morötter, ärter och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Kockens tips
Byt ut morötter, ärter och salladslök mot finhyvlad rädisa, hackad purjolök och sockerärter. Eller kombinera potatisen med valfria grönsaker, helt fritt efter tycke och smak.
Ett gott alternativ på buffé bordet eller som tillbehör till en god köttbit/grillbit. En lättgjord och väldigt god potatissalladmed purjolök och kapris
Potatissallad är himla smidigt, och det är väldigt lätt att göra en egen. Den här varianten ni ska få recept på nu är en rustik variant med rostad potatis, creme fraiche, bacon och gräslök
Börja medpotatissalladen. Smaka av med ev mer salt och peppar. Varva dessa med. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke
Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen med krispig potatissalladmed nyttiga ärteroch rädisor
Om du kan räkna till ett är du nästan i hamn när det gäller den här potatissalladen. Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss
Underbart god och ytterst lättlagad potatissallad – garanterat bättre än den du köper i butik. Denna potatissallad passar till kallskuret, grillat eller varför inte som ett av tillbehören i en wrapes
Skär tunna slantar av morötterna. Potatissallader kan man variera i det oändliga. Att krydda den med dijonsenap och vitlök brukar nästan alltid bli lyckosamt
Ha sedan i den stekta löken, vitlöken, ingefära, citron, agave sirap, kokosmjölk och kryddor i kastrullen medmorötteroch potatis och mixa med stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.