Glutenfritt bröd av teffmjöl
annagl
annagl

Glutenfritt bröd av teffmjöl

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 50 gram smör
  • 4 dl teffmjöl
  • 4 dl kokosmjöl (1 dl kokosmjöl + 3 l bovetemjöl)
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 msk chiafrön
  • 3 msk linfrön
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1-2 tsk salt
  • cirka 7-10 dl vatten – ta i lite vatten i taget tills du får en lagom degig konsistens. (Jag hade 6 dl, då var konsistensen som en smet till kladdkaka typ)

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa äggen poröst, smält smöret.
    Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt.
    Häll i vattnet. Du får blanda de sista decilitrarna lite långsamt och se att du får en lagom konsistens på degen.
    Låt degen svälla i fem minuter.

    Frallor: Rulla till bullar och sätt dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i cirka 18 minuter.

    Lite större bröd i form av minibaguette: Forma till en avlång baguette och grädda i minst 25 minuter.

    Limpa: Grädda i 60-65 minuter i brödform.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.