150 gr
Philadelphia färskost, 2,5dl grädde, 1dl mjölk, 2msk hummerfond, Zest och saft från 1 citron, salt, peppar och dill
Beskrivning
Blanda ihop färskost, grädde, mjölk, fond, citronzest och citronsaft, sätt på spisen och låt småputtra tills den tjocknar, smaka av med salt, svartpeppar och dill efter egen smak.
Gör laxen iugn 225grader, salta och ha på citronpeppar, ca 12 min.
Koka pastan , lägg upp på 4 tallrikar, lägg 1 laxbit på pastan och häll på såsen på pastan , toppa med dillkvist
Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar. Tillsätt kokt pasta och färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax
½ msk citronsaft. Vänd ner pastan i såsen, lägg upp på tallrikar och toppa med den sparade laxen. Bryn laxen i olivolja i en medelvarm stekpanna i någon minut så att smakerna frigörs
Lägg på citronskivorna och strö över dillen. Så går bjöd vi till med en laxmiddag, före det lite tilltugg med Parmalindade grissini, bruchetta med gräddädel o melon
Skär laxen i små bitar och lägg ner i grytan. Fräs lök och paprika i en gryta med olja. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.