Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta. 1 msk hummerfond. Tina fiskbitarna om de är frysta. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter
Vispa ihop grädde, majsstärkelse, vin och fond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat. Lägg försiktigt ner laxkuberna i formen och tillaga i ugnen, ca 10 minuter. 600 g laxfilé. 1 dl vittvin. 5 msk hummerfond
I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta. Tillsätt salamin och det vita vinet och låt allt fräsa ytterligare någon minut
Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. 11 dl vittvin. 11 msk koncentrerad hummerfond. 1Några dillvippor eller fänkålsdillBörja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna
Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Slå på vin och låt alkoholen koka bort. Häll över den avrunna pastan i tomatsåsen när 1 minut av pastans koktid återstår. 2 dl vittvin. 2 dl vittvin 400 g spaghetti 300 g kungsräkor (MSC certifierad) 2 klyftor vitlök 2 små torkade chilifrukt (peperoncino) 4 msk olivolja 250 g körsbärstomater, delade 5 msk persilja, finhackad salt
Häll sedan i vinet och låt koka någon minut. Öppen lasagne med krabba, vittvin och tomat, 2 portioner. 1/2 dl vittvin. 100 g krabba (både vitt och brunt kött). 1/2 dl vittvin
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan över vinet innan det är helt genomstekt. Sänk till medellåg värme och låt puttra tills det mesta av vinet har kokat bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.