Mörk chokladbotten med vit choklad, limeoch mascarponekräm toppadmed tryfflar och hallon. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte medlimeoch mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Jag såg dessutom för några veckor sedan att Roy Fares hade lagt upp ett recept på kladdkaka toppadmed pekantosca, och därför slog jag många flugor i en smäll och provade att toppa min kaka med pekantosca också, fast gjord på mitt sätt med rismjöl istället för vetemjöl och lönnsirap istället för socker
Den här desserten är enkel och snabb att svänga ihop med banan eller annan frukt i bitar, hackad mandel och nötter och ringlad med den goda chokladsåsen (vegan, utanvitt socker) som jag lade upp recept på tidigare i veckan
Tvätta limefrukterna noggrant. Rör ut majsstärkelsen i saften från de två kvarvarande frukterna. Först blev jag lite besviken, men insåg att detta utan tvekan var dagens i-landsproblem
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under
Mixa dadlar med äggulor, citronsaft och skal i matberedare eller med en stavmixer till en slät smet. Vispa äggvitorna med saltet med elvisp till hårt vitt skum
Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Efter en noggrann överläggning med den trevliga damen på Systembolaget kom jag hem med de här två vinerna, som jag vet sedan innan smakar bra även utanför glöggsammanhang
Som om det inte räckte med pajen så slog vi till lite extra och slängde på en italiensk maräng, vilket innebär att man vispar äggvitorna med en het sockerlag istället för att vispa vitorna med socker
Här bjuder jag på härliga saftiga blåbärs muffins med chokladsmak. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.