Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Låt allt bli varmt och smaka av med salt. Stek potatis, paprika, lök, vitlök, chili och tomatpuré under omrörning några minuter tills löken mjuknat utan att ta färg
Krydda med spiskummin och chilipulver efter smak. Mosa linserna lätt med en sked. salt och peppar. Blanda ner i linsröran och krydda med salt och peppar
Förutom denna bao med sidfläsk, het majo, gurka, jordnötteroch koriander så gjorde jag en med bulgogikyckling som jag hade över, het majo, koriander och vårlök
Garnera med färsk koriander. Skala mangon och tag ur kärnen. Tag olivoljan, finhackad vitlök, riven ingefära, jordnötssmör samt soja och blanda ihop till en marinad
4 3 vitlöksklyftor 1 msk ingefära 4 msk neutral rapsolja ca 1 1/2 tsk chiliflakes ev 1 tsk mortlad sichuanpeppar 1 msk råsocker 4 msk osötat jordnötssmör 4 msk japansk soja ca 1 dl vatten ca 270 g fast tofu 1 förp pak choi (à 250 g) 1 1/2 dl finhackade salta jordnötter 250 g färsk pasta (gärna fettuccine eller tagliatelle) 2 salladslökar Lägg till i inköpslistan
Wokade grönsaker mednudlaroch hoisinsåsDet är sällan som woken används nuförtiden, men när det är dags för snabblagade rätter är det ett bra tillagningssätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.