1 varmt
vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. 2. Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer.3. Fräs lökblandningen i oljan i cirka 2 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter.4. Skala potatis och sötpotatis och skär ner i grova bitar cirka 3x3 cm. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter.Svalkande yoghurtsås1. Mixa samman allt med en stavmixer. Servera kyld till curryn.Chapati - ojäst indiskt bröd1. Rör samman allt och knåda till en jämn och smidig deg. Justera mängden mjöl eller vatten vid behov. 2. Forma till bollar stora som golfbollar och kavla ut dessa mycket tunt, ca 2 mm. 3. Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. Förvara gärna i en handduk.
Hetta upp oljan i en gryta. Originalreceptet kommer från en amerikansk matblogg som heter 'Cruelty Free Family' (en kanonbra blogg att besöka om du vill ha tips på goda veganska maträtter
Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Det passar bra att servera med ris eller nudlar och, eller, veganska röda linsbollar eller kryddiga morotsbollar (se recept här och här)
Kombinationen av rotsaker, svamp, lök, vitlök, örter och vin ger fyllighet och skapar djupa smaker. Om du vill kan du reda av såsen i grytan för att få en lite tjockare konsistens med arrowrot eller potatismjöl
Hetta upp oljan i en gryta. En riktigt höjdarmiddag i all sin enkelhet. Denna lättlagade linsgrytan, med röd curry, tomater och kokos, är ytterligare ett bevis på att god vegetarisk mat inte behöver vara krånglig att laga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.