Vi börjar med receptet på vitvinsglöggen med saffran. Är det någon mer än jag som fick upp ögonen för saffransglögg förra året när det var årets glöggsmak
Jag fick tipset av en väninna för ett par år sedan att blanda vitvinsglögg med mousserat vin (det var när vi inte tyckte om Blossa 2009) och få en god drink, så det bjöd jag på som välkomstdrink
Helena visade hur enkelt ni kan göra egen vitvinsglögg. Idag packade Helena och jag varsin korg med blandat smått och gott för att ta oss ned till radiohuset
1 flaska vitvinsglögg, 75 cl. 1 flaska vitvinsglögg, 75 cl. DAGENS RECEPT 15-11-25. FRISK ÄPPELGLÖGG. En glögg som serveras kall tillsammans med kryddor, cider och juice
20 cl vitvinsglögg. Koka upp vatten och strösocker till en lag. Blanda strösocker och kanel på ett fat. Fukta kanten på glasen med en citronklyfta och doppa den i kanelsockret
Du behöverNågra skivor av kalkonstek/skinka1 msk grovkornig senap½ äggula4 torkade aprikoser½ dl rödvins- eller vitvinsglögg (eller alkoholfri glögg)tandpetareGör så härSkär ca 1½ cm tjocka skivor av den griljerade "kalkonskinkan", skär bort kanterna, och sen i 12 mindre kvadrater
Guldgul vitvinsglögg med saffran, vanilj och clementin. Hallojsan. Nu är förvisso julen ”över” men man kan minsann fortsätta dricka glögg ett litet tag till
röd- eller vitvinsglögg. 1. Börja med plommonen. Dela plommonen i fyra bitar. Koka dem i liten kastrull med glöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.