1 knippe
bladpersilja1. Hacka lök och vitlök och låt den mjukna i smör i en stekpanna med höga kanter. Ansa köttet och skär till mindre bitar. Ha ner det i pannan när löken mjuknat. Salta och peppra och bryn köttet runt om.
12. Hacka
morot och paprika och ha ner med köttet. Slå på vatten, vin samt koncentrerad oxfond och lägg ner lagerbladen. Låt allt puttra ihop under cirka 20 minuter.
13. Rör
i redningen så den löser upp sig och låt det puttra ytterligare någon minut. Ha ner de gröna ärtorna och smaka av med salt och peppar. Avsluta med att klippa över färsk persilja. Servera med Lion’s Lair Bag in Box.
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Smaka av med salt och strö över persilja. 5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 250 g champinjoner 1/2 kruka persilja ca 550 g strimlad färsk skinka 2 msk olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 köttbuljongtärning eller oxfond (1 köttbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk oxfond) 2 tsk grönpeppar i lag 2 1/2 dl vatten 1 tsk maizena majsstärkelse salt och peppar 1 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan
Det här receptet på rostade rotsakermed couscous är en perfekt mitt-i-veckan-rätt. Ögonen går i kors efter en dag med übertung träning och jobb och jag ska snart gå och lägga mig och läsa senaste numret av Mer Smak som kom idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.