Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Och denna har jag tillsatt lite vitchoklad också då jag tyckte det skulle passa. Så när vi kom hem från resan och jag gick en liten runda i trägården plockade jag några av de få små rabarberstjälkar vi hade
Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Under chokladmarängtäcket finns en ljummen kladdkakamed bitar av vit choklad
Grovhacka den vita chokladen och tryck ner den också. En snabb sökning visar att det kan vara gott att göra äppelpaj - det ska jag prova - eller kladdkakamed degbitar i - det har jag provat
200 g vit choklad. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Till efterrätt bjöd jag vinkokta rabarbermedvit chokladkräm och rostade havreflingor. Toppa med den vita chokladkrämen och låt stå i kyl i minst en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.