Smält chokladen i ett vattenbad. Riv citronskalet fint på ett rivjärn, dela därefter citronen på mitten. Pressa saften ur citronhalvorna
Vispa Vaniljvispen till fast konsistens och blanda ner smält choklad, citronskal och citronsaft. Rör hela tiden så att chokladen inte klumpar sig. Häll upp moussen i portionsformar och ställ in i kylen ca 1½ timme.
Lägg hallonen i en skål. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker och häll sedan lagen över hallonen. Låt stå och dra till serveringstillfället. Servera hallonen ovanpå tillsammans med moussen.
Vitchokladmousse. Häll upp i glas över ganachen, toppa medhallon. Vitchokladmousse. 1 dl grädde1 1/2 msk honung65g mörk choklad 70%, hackad60g mjölkchoklad, hackad2 msk konjakhallon. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i ca 1 h. 200g vit choklad. 200g vit choklad
Jättegott pajskal med kakao och len god mousse medvit choklad. Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikro, Vispa upp äggulorna och vispa ner kraftigt i chokladen - inte för mesigt - då kan chokladen gryna sig
Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.