Sätt ugnen på 170 grader. Botten. Mixa först digetivekex, choklad och jordnötter till en smulig massa i en mixer, blanda sen ner smöret och kör tills allt är en ända stor klump
De har blivit mitt sätt att uttrycka mig och det underbara är at man aldrig kan bli fullärd. Mycket bröd har det istället blivit för av någon anledning älskar jag att baka bröd på hösten
200 g vit choklad av fin kvalitet. 200 g vit choklad av fin kvalitet. Det är så härligt med sommar. Även om vädret har varit ganska så uselt de flesta dagar och det många gånger känts som allt annat än sommar i luften är det för mig en avkoppling bara att veta att jag har 10 veckors härlig ledighet att njuta av
En liten godsak som passar väl till dessert för höstens middagar är denna cheesecake. Just apelsin blandat med choklad tycker jag hör ihop med den kallare delen av året
Vispa äggvitor och grädde styva var för sig. Vänd ner grädden, sedan äggvitan i färskostkrämen. Cheesecake med vit chokladglass och jordgubbssirap10 personerBotten. 200 g vit choklad2 ägg400 g cream cheese3 dl gräddeJordgubbssirap
300 g vitchoklad. 300 g vitchoklad. Denna krämen/fluffen kan du använda till både tårtor, bakverk men även servera som dessert med något gott tillbehör
ca 8 port400 g digestive200 g smör600 g philadelphiaost2,5 dl kesella 10%1 dl socker1 dl majsstärkelse4 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl grädde200 g vit chokladGarnering
Vispa upp äggvitan hårt. Vänd ned i äggulorna, vänd sedan försiktigt ned den vispade grädden (Valio Laktosfri vispgrädde vispas bäst kylskåpskall) och till sist äggvitan
Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet. Jag hade ingen lime så det fick bli lite hallon kiwi och vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa digestivekexen och lägg dessa i en bunke. Smält smöret och blanda i. Häll sedan kexblandningen i en form med löstagbara kanter och tryck till i botten
Ett nytt äppelrecept så här i hösttider kanske skulle passa bra nu. Jag hittade detta på matklubben och själva cheesecakesmeten blev jättebra, krämig och lätt att skära i rutor
Vispa upp äggvitorna och den lilla mängden socker till ett hårt skum. Sätt bakmaskinen på låg hastighet och häll ned sockerlagen i äggvitorna i en smal stråle
Här har ni en gudomligt god vitchokladcheesecake. Vit choklad och hallon gifter sig så bra. Den vita chokladen som är rätt så söt och sen syrligheten hos hallon
VITCHOKLADCHEESECAKE med GRANATÄPPELSIRAP. Det här är en söt cheesecake där sötman och krämigheten från den vita chokladen möts av syrligheten hos granatäpplet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.