Köttet är platt fyllningen påbörjadmed skinka, mozzarellaoch (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
Ställ sedan en stekpanna på högsta värme och bryn kycklingen runtom så den får en fin färg. Ställ en stekpanna på spisen påmedelhög värme med lite olivolja i
Vi kom hem i tid och jag har hunnit mysa och leka med mina busungar på eftermiddagen. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
Skär ett snitt i filéerna på långsidan, fyll medmozzarella/salami blandningen, fäst med tandpetare. Flytta över filéerna till formen med grädd- och chilisåsen, strö över resterande mozzarella/salami blandningen
Strö över alla torra kryddor och rör om lite försiktigt (det säger jag bara för att min gryta var fylld till brädden en stund innan allt sjunker ihop) och lägg på locket
Ställ sedan en stekpanna på högsta värme och bryn kycklingen runtom så den får en fin färg. Ställ en stekpanna på spisen påmedelhög värme med lite olivolja i
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. När jag kokar potatis med skalen på så tänker jag på min pappa, han gillade inte att man kokar potatis med skalen på jag tycker att det är gott… tror att han tyckte att det var för spartanskt
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Skölj och ansa kycklingfiléerna. Efteråt kom jag på att det nog hade varit gott med lite gul lök i också, att grovhacka och fräsa lite lätt innan den blandas med det andra i kastrullen med röran
Snitta kycklingfiléernapå mitten och fyll med skivad mozzarellaoch hälften av basilikabladen. Servera kycklingfiléerna tillsammans i dess sås med potatis/ris och sallad
Låt tomaterna rinna av upp och ner på hushållspapper. Lätt på en bit ost och en sardellbit. Toppa med en klick pesto och dra över några varv med pepparkvarnen
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form, salta och peppra filéerna något. 4st kycklingfiléer. 1 pkt skivad mozzarella. 8-10 soltorkade tomater (hackade). 2 burkar creme fraiche tomat & basilika. Skär ett snitt i varje kycklingfiléoch fyll den med 1-2 skivor mozzarella, soltorkade tomater & basilika. Häll över creme fraichen och ställ in formen i ugnen i 200 grader, 40 minuter (eller tills kycklingen är klar). Serveras med grönsallad och potatis 4st kycklingfiléer. 1 pkt skivad mozzarella. 8-10 soltorkade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.