Vietnamesisk färsröra med grönsaker och dressing
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vietnamesisk färsröra 2 port + matlåda
  • 400 g färs, vi hade bland men det går även med kyckling, fläsk eller ox
  • 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk sambal oelek
  • 10 cm purjolök, fint strimlad
  • 2 tsk torkad mynta
  • torkad koriander efter tycke och smak
  • Bryn färsen med vitlök i olja så färsen får rejält med färg.
  • Häll i fisksås, soja, limesaft och skal, låt det puttra ca 5-10 minuter Blanda ner sambal, purjolök, mynta och koriander, smaka av med salt och svartpeppar.
  • Sötsyrlig dressing
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk limesaft
  • ev lite råsocker
  • Blanda samman dressingen och servera till färsröran och grönsakerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.