Vegoköttbullar. Vegoköttbullarna. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Man kan lätt tro att det enda vegetariska alternativet till dessa är quornbullar, men det finns faktiskt något som både är otroligt enkelt att göra, och kan få den mest maniska köttälskaren att utbrista
Under sina månader i Australien har han hunnit bli vegetarian så istället för riktiga köttbullar så bjöd jag på köttbullar gjorda av quorn och det blev riktigt smaskigt
Sänk värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter. Tärna korvarna ganska fint och arbeta samman dem med färsen och de övriga ingredienserna utom mjölet till en smidig smet
Boken är fantastisk och mycket inspirerande - långt ifrån mina fördomar om att vegetariska kokböcker har trist lay out och är föga inspirerande för någon som mig som gillar vackra bilder (även om det på sistone finns flera bra "veggböcker" där "Slottsträdgården Ulriksdal" och "Grön mat
Väldigt behändigt att laga faktiskt – låt er inte skrämmas av att de ska kokas innan stekning, det är gjort på max tio minuter och stekningen går ju istället ännu snabbare sedan jämfört med köttbullar
Vad skiljer då de spanskaköttbullarna våra svenska köttbullar. eller rättare sagt Albondigas som de heter på spanska, är vad vi har att bjuda er på idag när vi äntligen nya tag här i köket
Koka upp buljongen och lägg i köttbullarna. Servera köttbullarna med blomkålsmoset och rårörda lingon. Skär blomkålen i bitar och koka mjuk i saltat vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.